Opis
Właściciele lokali gastronomicznych są zobligowani do tego, żeby systematycznie czyścić i serwisować użytkowanie separatory do oddzielania stałych tłuszczów. Przy poszukiwaniu odpowiedniej firmy warto zwrócić uwagę przede wszystkim na posiadane przez nią uprawnienia i certyfikaty. Porządne podmioty mające w ofercie czyszczenie separatorów powinny dysponować dokumentami potwierdzającymi zgodność ich działań z normami środowiskowymi oraz BHP.
Należy poprosić ewentualnego wykonawcę o pokazanie takich dokumentów, jak również o numer zezwolenia na transport i utylizację odpadów. Bez takich dokumentów firma nie może legalnie odebrać i zutylizować zawartości separatora, co może prowadzić do problemów podczas kontroli wykonywanej przez uprawnione służby. Dobrym wskaźnikiem jakości usług będzie również park maszynowy, którym dysponuje dana firma. Nowoczesne asenizacyjne wozy z zaawansowanymi systemami filtrowania powietrza minimalizują nieprzyjemne zapachy podczas prac, co ma duże znaczenie przy lokalach z obsługą klientów.
Profesjonalne przedsiębiorstwa także posiadają wyspecjalizowany sprzęt do inspekcji kanalizacji, taki jak kamery CCTV, które umożliwiają dokładną ocenę stanu rur przed i po czyszczeniu. Dzięki temu możliwe jest zauważenie ewentualnych uszkodzeń i zapobieżenie powstaniu poważnych awarii w przyszłości. Ważną rzeczą przy wyborze firmy jest również jej duża elastyczność. Najlepsi usługodawcy proponują kompleksowy serwis separatorów w godzinach mało uciążliwych dla funkcjonowania restauracji, często wcześnie rano lub w nocy, kiedy w lokalu nie przebywają klienci.
+Tekst Sponsorowany+
Recenzje
Na razie nie ma opinii o produkcie.